Državna članska liga 2020

Ekipa ŠK Triglav Krško na končnem 6. mestu

Na letošnji Državni članski ligi, ki je dolgo časa visela v zraku zaradi zaostrenih razmer ob izbruhu epidemije Koronavirusne bolezni, se je zbralo 6 izmed 10 ekip, ki so imele pravico nastopa na ligaškem tekmovanju. V terminih med 2.-4. ter 10.-11. oktobrom so ekipe igrale po sistemu gostovanja.

Krška ekipa je v 5 medsebojnih obračunih 4 izgubila z minimalno razliko 2.5 : 3.5, v zadnjem krogu pa vendarle zabeležila zmago proti ekipi Žalca s 4.5 : 1.5. Po meč točkah je tako ekipa zasedla zadnje, 6. mesto, medtem ko bi bila uvrstitev po šahovskih točkah kar 3. mesto. Vse rezultate si lahko ogledate na povezavi:

http://chess-results.com/tnr535957.aspx?lan=1&art=8&turdet=YES

Uradna turnirska stran s partijami za predogled, pa je:

https://www.sah-zveza.si/prireditve/festival/116

Matej Požun osvojil naziv Mojstrskega Kandidata

Dosežena končna uvrstitev ekipe na ligi tako ne pove celotne zgodbe, saj so naši šahisti na vseh šahovnicah prikazali zelo močno predstavo. Izpostaviti gre predvsem naše najmlajše člane, ki jih počasi uvajamo v prvo ekipo, tako je v letošnjem prvencu v prvi ekipi Pia Marie Ružič zabeležila zmago in ratinški plus 13,6. Prav tako je z lepim nastopom razveselila Larisa Kuhar, ki je tudi v svoji drugi sezoni kot članica prve ekipe zabeležila zmago in nadgradila svoje ratinške točke.

Še bolj odmeven nastop pa je uspel Mateju Požunu, ki je na 4 nastopih zabeležil prav toliko zmag in ob ratinškem plusu 52 točk tudi presegel mejnik za naziv Mojstrskega kandidata. Za omenjeni dosežek mu seveda čestitamo! Zelo smo veseli, da z uvajanjem naših najboljših mladincev v člansko postavo dobivamo odlično in globoko domačo klop, ki bo tvorec klubskih uspehov še v prihodnje.