Pia Marie Ružič odlična na mednarodnem turnirju v italijanskem Arcu

V Italiji se je končal 42. mednarodni Open turnir Città di Arco (10.10. – 18.10.2020), na katerem so ob podpori Šahovske zveze Slovenije nastopile in se tudi odlično odrezale slovenske šahistke. Monika Rozman je med 106 nastopajočimi osvojila visoko 5. mesto z izkupičkom 6,5 iz 9 in izvrstnim performance ratingom 2287. Pridobila je 40 ratinških točk.

Za nas bolj pomemben pa je bil nastop naše članice Pie Marie Ružič, ki je na koncu zasedla visoko 12. mesto in si priigrala kar 100 točk novega ELO ratinga! Od Slovenk je nastopila še Zala Urh, ki je zasedla 21. mesto.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate na povezavi:

http://chess-results.com/tnr536924.aspx?lan=1&art=1&rd=9&fedb=SLO

Pia Marie Ružič proti nazivu ženske FIDE mojstrice

Z nastopi v letošnji jeseni je Pia Marie krepko na poti proti naslovu ženske FIDE mojstrice. Za dodelitev tega naziva je potrebno doseči mejnik 2100 ELO ratinških točk. Z nastopom v Arcu je Pia že demonstrirala, da njena trenutna igralska moč presega to vrednost, saj je bil njen performance rating na turnirju precej višji; ustavil se je pri 2155 točkah.

Vsekakor lep uspeh na mednarodnem odru, v bližnji prihodnosti pa je v igri še nastop na mednarodnem mladinskem turnirju na Švedskem, kjer bo imela ponovno priložnost, da se mejniku približa še bolj.

Čestitamo!