Pia Marie Ružič tretja na Evropskem spletnem mladinskem prvenstvu!

Letos je zaradi razmer ob izbruhu pandemije bolezni Covid-19 potekalo evropsko mladinsko prvenstvo v šahu v spremenjeni obliki. Namesto, da bi se mladi šahisti dobili v državi gostiteljici, so se predstavniki posameznih šahovskih zvez pod okriljem ECU (Evropske šahovske zveze) pomerili preko spleta.

Slovenska delegacija je pod budnim očesom mednarodnega sodnika ter selektorja reprezentance igrala na sedežu Šahovske zveze Slovenije v Ljubljani med 18. in 21.9.2020. Med nastopajočimi so bile 4 predstavnice ŠK Triglav Krško: Taja Guid (4.5/9), Pika Radej (5/9), Larisa Kuhar (4.5/9) in Pia Marie Ružič (7/9). Mladinci so igrali v 4 starostnih kategorijah med fanti in dekleti, 9 krogov po švicarskem sistemu in časovno kontrolo 20 minut +10 sekund/potezo.

Vsa dekleta so nastopila zelo uspešno, saj so vse dosegle vsaj polovico možnih točk, vseeno pa je izstopala lanskoletna Evropska prvakinja v pospešenem šahu, Pia Marie Ružič, ki je tudi letos krojila evropski vrh in na koncu zasedla odlično 3. mesto v kategoriji deklet do 16 let.

Gre za izjemen uspeh, še toliko bolj, ker se do sedaj še ni primerilo, da bi slovenski nosilec medalje z mladinskega evropskega ali svetovnega prvenstva prihodnje leto ponovno dosegel uvrstitev med najboljše 3. To samo dokazuje, da lanskoletni uspeh ni bilo naključje ter ima Pia Marie pred seboj zelo svetlo šahovsko prihodnost.

Za izjemen uspeh bi radi Pii Marie čestitali in ji zaželeli novih uspehov na njeni šahovski poti tudi v prihodnje!

Pia Marie Ružič
Pia Marie Ružič