Mladinci ŠK Triglav Krško odlični na Pospešenem in hitropoteznem prvenstvu Slovenije

V vikendu med 13. in 15.12.2019 so se številni mladinci in kadeti ŠK Triglav Krško udeležili Državnega prvenstva v hitropoteznem šahu za mladince, mladinke, kadete in kadetinje. Tekmovanje je potekalo na bližnjem Otočcu, kjer so prvenstvo odprli s pospešenim ekipnim prvenstvom Slovenije.

V petek so tako potekala 4 prvenstva:

  • Ekipno pospešeno prvenstvo mladincev
  • Ekipno pospešeno prvenstvo mladink
  • Ekipno pospešeno prvenstvo kadetov in
  • Ekipno pospešeno prvenstvo kadetinj,

v soboto dve prvenstvi:

  • Pospešeno mladinsko prvenstvo in
  • Pospešeno prvenstvo mladink,

v nedeljo pa še 8 prvenstev:

  • ekipno in posamično prvenstvo kadetov in kadetinj (4) in
  • ekipno in posamično prvenstvo mladincev in mladink (4) v hitropoteznem šahu

Dekleta državne prvakinje, druga postava prav tako na zmagovalnem odru

V petek so nastopile 4 ekipe našega kluba. Med mladinci so nastopili Požun Matej, Bajc Aleksander in Urbanč Ana, ki so zasedli končno 4. mesto.

Med mladinkami nismo imeli predstavnikov, saj so naša dekleta toliko mlada, da so lahko vsa nastopala med kadetinjami, kjer se lahko pohvalimo z dvema ekipama v postavah Ružič Pia Marie in Larisa Kuhar ter Urbanč Tina in Radej Pika. Prvi sta postali državni prvakinji, slednji pa sta tekmovanje končali na 3. mestu. Zares izjemna predstava za katero jim lahko samo čestitamo in se zahvalimo za njihovo predano delo med letom!

Med kadeti so nastopili Radej Filip, Glas Bruno in Ružič Borut Jan, ki so zasedli končno 5. mesto v državi. Tudi njim gre zahvala za vložen čas in trud, veselimo se njihove šahovske rasti v prihodnje in zremo proti prihodnjem prvenstvu.

Evropska prvakinja postala tudi Državna prvakinja – Pia Marie Ružič

Naslednji dan, v soboto 14.12., je potekalo posamično prvenstvo v pospešenem šahu za mladince in mladinke. Med mladinci je nastopil Matej Požun in se uvrstil med prvo deseterico na 9. mesto.

Med mladinkami pa je bilo naših predstavnic malce več; nastopile so Pia Marie Ružič, Larisa Kuhar in Urbanč Tina. Z velikim veseljem lahko povemo, da je Pia Marie Ružič po Evropskem prestolu potrdila odlično formo in osvojila še Slovenski prestol. Larisa je končala na še vedno odličnem 3. mestu, Tina pa takoj za njo na 4. mestu. Na vsa tri dekleta smo zelo ponosni in jim še enkrat iskreno čestitamo!

Super nedelja – 8 tekmovanj v hitropoteznem šahu

Zadnji dan tekmovanj je bil morda tudi najbolj naporen, potekalo je namreč kar 8 tekmovanj v hitropoteznem šahu.

Med kadeti so v ekipi nastopili Kodrič Plevnik Kristjan, Glas Bruno in Radej Filip ter tekmovanje končali na odličnem 3. mestu! Čestitamo za odlično uvrstitev! V posamičnem delu tekmovanja pa so nanizali še uvrstitve med 8. in 11. mestom.

Med kadetinjami smo ponovno imeli dve ekipi v zdaj že znanih postavah (Ružič, Kuhar in Urbanč, Radej), ki so še enkrat pokazale iz kakšnega testa so. Osvojile so namreč tako prvo kot drugo mesto in s tem še nadgradile petkov uspeh.

V posamičnem delu tekmovanja je ponovno slavila Ružič Pia Marie, ki je s tem zaokrožila popoln vikend s 4 zmagami(!!). Larisa je dodala še 4. mesto, Tina pa še 6. mesto.

Tudi mladinci so nastopili na hitropoteznem ekipnem prvenstvu v enaki postavi kot v petek (Požun, Bajc, Urbanč A.), rezultat pa nadgradili z uvrstitvijo na končno 3. mesto. V posamični konkurenci je popoldan nastopil še Matej, ki je tekmovanje končal na 9. mestu.

Na koncu smo lahko nad rezultati navdušeni vsi; tekmovalci, starši, trenerji in vsi, ki cenijo šahovsko igro in spremljajo razvoj mladih šahistov v Posavju. Vsekakor pa bi se s strani kluba radi še posebno zahvalili staršem, ki podpirajo tako nas kot svoje otroke pri šahovskem udejstvovanju, kakor tudi naše sponzorje in podpornike, ki nam nastopanje in treniranje omogočajo. Hvala!